شناسایی عوامل موثر بر پایداری بهره وری مرغ گوشتی
بنا به منطق تکمیل فرآیند سناریوسازی GBN در این قسمت با بهره گیری از مستندات و گفتگوهای ساختیافته در کارگاه های مجازی و حضوری و مصاحبه با خبرگان صنعت طیور ؛ گزارش شناسایی عوامل و پیشران های مؤثر بر « بهره وری و پایداری تولید مرغ گوشتی» طبق چارچوب STEEPLED ارایه می شود. در این مرحله عوامل و پیشرانهای شناسایی شده در حوزه های علم و فناوری، اقتصادی ، زیست محیطی، فرهنگی، سیاستگذاری و قانونی موثر بر «عامل کلیدی» مطالعه که عبارت است از « بهره وری و پایداری تولید مرغ گوشتی» ارایه میشود. گرچه در شرایط واقعی نمیتوان تمایز و مرز شفافی میان پیشرانها برقرار نمود اما بنا بهضرورت سادهسازی و شفاف کردن محیط مؤثر بر موضوع پژوهش، طبقهبندی آنها طبق STEEPLED مفید خواهد بود. در شکل (25) طرحی ساده و کلی از چارچوب مفهومی مطالعه ارایه شده است.
نتایج ارزیابی STEEPLED
همچنانکه در مراحل مطالعه به ارزیابی وضعیت صنعت مرغ گوشتی پرداخته شد، عوامل متعددی بر بهره وری و پایداری صنعت مرغ گوشتی تأثیر گذاشته اند. در مرحله ای از مطالعه پس از بررسی منابع و مستندات علمی و مصاحبه ها و جلسات کارشناسی (پیوست18) بر اساس ارزیابی پرسشنامه ای (پیوست 19) به شناسایی و طبقه بندی اولیه از عوامل مهم و مؤثر بر بهره وری صنعت مرغ گوشتی، اقدام شد. جهت رسیدن به روایی کارشناسی، این پرسشنامه با اخذ بازخورد از 5 نفر از خبرگان صنعت طیور برای مرحله بعدی تحقیق مورد استفاده قرارگرفت که نتایج آنها در بخشهای بعدی ارایه می گردد.
در شکل (25) طرح اولیه و کلی از چارچوب مفهومی مطالعه ارایه شده است. نتایج بعدی حاصل از ارزیابیها منظومه ای کاملتر از عوامل و متغیرهای کلان و جزیی مؤثر بر بهره وری مرغ گوشتی را به دست آورد که در بخشهای ذیل توصیف و طبقه بندی شده است. آنچه در این مطالعه بصورت متناوب و چرخه ای اتفاق افتاد، دریافت بازخورد از مشارکت کنندگان برای اصلاح و تکمیل نتایج بوده نتایج بوده است.