عوامل اقتصادی مؤثر بر پایداری بهره وری مرغ گوشتی
بنا به مرور ادبیات قبلی و بررسیهای کارشناسی صورت گرفته در مرحله دامنه یابی، عوامل اقتصادی موثر بر صنعت مرغ گوشتی در دو سطح فراملی و ملی به قرار ذیل شناسایی شدند:
عوامل اقتصادی سطح فراملی:
1. نحوه استمرار تحریم اقتصادی کشور و پایبندی آمریکا به اجرای تعهدات برجام
2. بازار مصرف گوشت مرغ در کشورهای همسایه و جهان،
3. محدودیتهای ممکنه در عرضه جوجه یکروزه توسط شرکتهای خارجی
4. محدودیتهای ممکنه عرضه جهانی نهاده های تولید دارو ، واکسن و مکملهای خوراک طیور
5. افزایش قیمت حاملهای انرژی در جهان، تحت تاثیر رخدادهایی چون منازعه عربستان بر علیه یمن , ...
6. نوسانات قیمت ارزهای جهانی رایج، تحت تاثیر رخدادهایی مانند: خارج کردن دلار از معاملات روسیه؛ بحرانهای جهانی اقتصادی مانند 2008
7. نوسانات قیمت جهانی نهاده های خوراک دامی تحت تاثیر منازعه روسیه و آمریکا در اوکراین و یا تغییر عرضه و قیمت کالاهای رقیب مانند گندم، بحران غذای احتمالی آینده ...
8. نوسانات تجارت (واردات و صادرات) نهاده های تولید با کشورهای همسایه، اروپا و جهان؛
9. ظهور قطبهای اقتصادی جدید جهانی
10. پیوستن ایران به کشورهای عضو پیمان شانگهای
عوامل اقتصادی سطح ملی:
1. نحوه آزاد سازی نرخ ارز و حذف یارانه نهاده های خوراک طیور
2. نرخ سودبانکی تسهیلات برای تولید
3. اثر افزایش هزینه نیروی انسانی و قیمت نهاده ها و تجهیزات تولید
4. میزان وابستگی کشور به واردات خوراک طیور
5. میزان وابستگی کشور به واردات واکسن و داروهای طیور
6. نحوه کنترل ریسک و نوسانات اقتصادی تولید صنعت مرغ گوشتی
7. درآمد سرانه ملی
8. تقاضای مصرف ناشی از افزایش جمعیت در سطح کشور
9. تقاضای مصرف ناشی از توزیع جمعیت شهری و روستایی در کشور
10. الگوی مصرف و تقاضای گوشت مرغ در دهکهای مختلف جامعه
11. الگوی اشتغال صنعت مرغ گوشتی در مناطق روستایی و شهری
12. الگوی اشتغال تولید مرغ گوشتی بومی
13. الگوی اشتغال تولید بوقلمون و سایر ماکیان
14. پرداخت بموقع و مناسب تسهیلات بانکی برای حمایت از واحدهای پرورش مرغ گوشتی
15. ظرفیت مرغداریهای ایجاد شده در تناسب با نیاز کشور در بخش مرغ گوشتی
16. نحوه قیمتگذاری مرغ گوشتی متناسب با هزینه های تمام شده
17. برندسازي گوشت مرغ و توليد مطابق با استانداردهاي بين المللي جهت توسعه صادرات
18. نحوه تنظيم بازار مرغ گوشتی از طریق تسهیل صادرات، آزاد سازی ذخیره راهبردی و واردات به شرایط پایداری داخلی
19. مديريت واردات و صادرات نهاده ها و مرغ گوشتی از طريق وضع تعرفه ها و تأمين مشوق
20. كارآمد کردن شبكه بازاريابي و بازاررساني محصولات مرغ گوشتی
21. کاهش ریسک اقتصادی تولید ازطریق گسترش و ارتقای کمی و کیفی بیمه واحدهای مرغداری
22. تأمين تسهيلات و نقدینگی مورد نياز واحدهاي مرغداري گوشتی
23. تعیین تکلیف فعال نمودن واحدهای نيمه فعال و غير فعال بنا به چشم انداز تولید تا 1404
24. شفافیت اطلاعات تولید و بازار مصرف مرغ گوشتی
25. وضعیت کمی و کیفی صنايع فرآوري و تبديلی مرغ گوشتی
26. مدیریت فعالیت واسطهها در بازار مرغ گوشتی