عوامل زیست محیطی موثر بر پایداری بهره وری مرغ گوشتی
پایداری منابع زیست محیطی در کنار فعالیتهای اقتصادی یکی از مقوله های مهم و قابل توجه در راستای توسعه ملی محسوب می شود. همچنین امنیت زیستی در مرغداری ها مجموعه ای از اقدامات محدودکننده رشد و تکثیر ارگانیسم های بیماری زا در مرغداری هاست که در صورت عدم توجه، گسترش اپیدمی بیماری، این صنعت را به سمت نابودی می کشاند که مسلماً تاثیرگذار بر تغذیه سالم در جامعه و رونق اقتصادی کشور نیز خواهد بود. مجموعه عوامل زیست محیطی از جمله عوامل مؤثر بر پایداری بهره وری تولید مرغ گوشتی هستند، در ذیل برخی ازعوامل موثر شناخته شده از گزارشات، مصاحبه ها و جلسات کارشناسی ذکر شده اند:
1. ظرفیت منابع آب و خاک و اقلیمی کشور برای تولید نهاده های خوراک دام و طیور
2. ظرفیت مناطق مختلف به جهت وجود بیماری و انتقال توسط سایر موجودات و پرندگان وحشی مهاجر
3. استعداد مناطق کشور برای وقوع سیل در مناطق استقرار واحد پرورش مرغ گوشتی
4. استعداد مناطق کشور برای وقوع طوفان و باد در مناطق استقرار واحد پرورش مرغ گوشتی
5. استعداد مناطق کشور برای میزان رطوبت اقلیم در منطقه استقرار واحد پرورش مرغ گوشتی
6. استعداد دمای مناطق مختلف کشور برای استقرار واحد پرورش مرغ گوشتی
7. وضعیت ارتفاع منطقه استقرار واحد پرورش مرغ گوشتی
8. نحوه جانمایی واحدهای صنعت مرغ گوشتی در عرصه سرزمینی کشور
9. مشکلات زیستمحیطی ناشی از فضولات طیور در مسیر پرورش آنها
10. نبود چاه تلفات در مرغداریها و آلودگی محیط زیست ناشی از رها سازی غیر اصولی
11. آلودگی زیست محیطی ناشی از انتشار بو و پسماند الوده از واحد مرغداری