عوامل علم و فناوری موثر بر پایداری بهره وری مرغ گوشتی
عامل علم و فناوری از جمله عوامل مؤثر بر پایداری بهره وری تولید مرغ گوشتی است. بنا به مرور ادبیات قبلی و بررسیهای کارشناسی صورت گرفته در مرحله دامنه یابی، عوامل موثر بدست آمده از گزارشات، مصاحبه ها و جلسات کارشناسی ذکر شده اند:
1. فاصله دانش و فناوریهای صنعت مرغ گوشتی از سطح جهانی
2. نحوه انطباق کیفی محصولات مرغ گوشتی با استانداردهای جهانی
3. وضعیت زیرساخت حمل و نقل مرغ گوشتی زنده و کشتار شده
4. روزآمد بودن گله اجداد نژاد مرغ گوشتی آرین
5. بكارگيري انرژي هاي نو در صنعت مرغداري
6. بهينه سازي مصرف سوخت و انرژي در واحدهاي مرغداري
7. شناسايي و بكارگيري فن آوري هاي پيشرفته در جهت ارتقاء بهره وري
8. شناسايي عوامل مؤثر بر نظام هاي توليدي و اثرات متقابل بر يكديگر
9. ارائه دانش فني مناسب جهت كاهش آسيت در جوجه هاي گوشتي
10. ارائه دانش فني جايگزيني اقلام خوراكي وارداتي در جيره طيور
11. ايجاد سايت هاي الگويي و ارائه بسته هاي ترويجي جهت اصلاح روش هاي پرورش مرغ گوشتی
12. توليد سويه هاي مقاوم و پر توليد بر پايه طيور بومي
13. ارائه فن آوري هاي توليد مكمل ها و افزودني هاي طيور
14. دانش و فناوریهای مدیریت هوشمند کنترل داده ها و ستانده ها در زنجیره تأمین نهاده-تولید-بازار مرغ گوشتی
15. دانش و فناوریهای مؤثر بر اصلاح خطوط کشتارگاهی و کاهش ضایعات لاشه
16. دانش و فناوریهای مؤثر بر کاهش تلفات در واحدهای پرورش مرغ گوشتی کشور
17. دانش و فناوریهای تولید واکسن و دارو مرغ گوشتی
18. تجهيز و نوسازي ادوات و ماشين آلات و بكارگيري فن آوري هاي پيشرفته در واحدهاي مرغداري
19. وضعیت توسعه کیفی صنایع تبدیلی، تکمیلی در صنعت مرغ گوشتی
20. وضعیت توسعه کمی و کیفی امکانات نگهداری و ذخیره سازی در صنعت مرغ گوشتی
21. دانش و فناوریهای کشت زراعی در جهت تأمین نیازهای تولیدات طیور و مرغ گوشتی
22. دانش و فناوریهای کشت باغی در جهت تأمین نیازهای تولیدات طیور و مرغ گوشتی
23. کارآیی سیاستها و اقدامات دولت برای تقویت نژادهای داخلی جوجه یکروزه ( سویه آرین )،
24. میزان اعتبارات تحقيقاتي صنعت طیور متناسب با فعاليتهاي پيشبيني شده و تخصيص به موقع آن
25. کیفیت امکانات تحقيقاتي و آزمايشگاهي واحدهای دولتی صنعت طیور
26. ارتقاء سطح دانش مرغداران و انتقال دستاوردهاي تحقيقاتي به عرصه هاي توليد
27. استفاده از نتايج و يافته هاي تحقيقاتي جهت ارتقاء بهره وري از عوامل توليد در صنعت مرغ گوشتی
28. تقويت انجمن هاي تخصصي علوم دامي در راستاي اعتلاي علمي بخش
29. تقويت سازمان نظام مهندسي و كشاورزي در راستاي حمايت از كارشناسان و توليدكنندگان گوشت مرغ
30. توسعه آموزش هاي تخصصي حين خدمت براي كارشناسان و دست اندركا ران اجرايي مرتبط با توليدات دامي
31. انجام نيازسنجي، تدوين و اجراي دوره هاي آموزشي مقطع دار، پودماني و كوتاه مدت تخصصي براي شاغلين مرتبط
32. ترويج كاهش سن كشتار مرغ گوشتي در واحدهای مرغداری و کشتارگاهها
33. فرهنگ سازي جهت اصلاح فضاي كسب و كار صنعت طيور